Dry needle

Triggerpoint illustratie

Een triggerpoint is in de volksmond beter begrepen als een ‘knoop’ in de spieren. Zowel lokaal in het lichaam als op meerdere uitstralende zones kunnen mensen pijnklachten ervaren door een triggerpoint.

Dry needle is een pijn dempende techniek die snel verlichting kan geven bij het volgende:

– Hoofdpijn
– Nek- en schouderpijn
– Tenniselleboog
– Liesblessures
– Peesontstekingen knie
– Kuitklachten

Pijn in de spieren ofwel ‘mysofaciale pijn ontstaat door een verminderde doorbloeding in de spieren. Bij langdurig in dezelfde houding bijvoorbeeld wordt een spier minder doorbloed, dit is niet de bedoeling want deze spieren hebben doorbloeiding nodig om te kunnen functioneren. In de eerste minuten stilzitten heb je er geen last van maar als je langer stilzit gaat het lichaam een zeurend gevoel afgeven. Niet altijd is de gelegenheid om even de benen te strekken en zo negeert jou lichaam dit gevoel. Op deze basis kunnen triggerpoints ontstaan, een pijnlijke ‘knoop’ de spieren. Triggerpoints zijn op die plek vervelend maar kunnen ook zorgen voor een uitstralende pijn van bijvoorbeeld het bovenbeen naar de knie.

Met dry needle kan de pijn snel worden verlicht, met uw toestemming kunnen wij bij Fit-boost de triggerpoint(s) opzoeken en aanprikken met een naald. We prikken in de knoop en daar laten wij de naald een aantal minuten zittten. Dit zorgt voor een ‘twitch’ en een verhoogde doorbloeding in de regio. De therapie kan voor een gevoel van spierpijn zorgen in de regio waar is geprikt, dit komt omdat de doorbloeding daar wordt gestimuleerd. Dit gevoel gaat na enkel uren vaak weer over en dan is zowel de